Acasa Comunicate de presa Avantajele oțelului inoxidabil în bucătăriile profesionale

Avantajele oțelului inoxidabil în bucătăriile profesionale


Echipamentele și utilajele folosite în bucătăriile profesionale trebuie să aibă o rezistență și o durabilitate mare. Căldura, umiditatea, în special ingredientele acide și multe altele pun o presiune pe toate suprafețele. Acesta este motivul pentru care oțelul inoxidabil este cea mai bună alegere. Descoperă în continuare câteva din beneficiile acestuia.

Oțelul inoxidabil este igienic

Un mediu igienic este prima cerință absolută a oricărei bucătării profesionale. Dar ce face ca oțelul inoxidabil să fie atât de important în afacerea restaurantelor? Caracteristicile care fac diferența sunt duritatea și densitatea mare. 

Apropierea strânsă a particulelor care alcătuiesc acest material creează, de fapt, o suprafață netedă și etanșă, foarte ușor de curățat și dezinfectat. În comparație cu suprafețele aspre, cum ar fi lemnul sau materialele sintetice, este aproape imposibil ca microbii, bacteriile și particulele de murdărie să se așeze „în interiorul” unui bazin inox, de exemplu. Sunt caracteristici asemănătoare cu cele ale sticlei, care însă este fragilă. 

Este garantată siguranța alimentară

Siguranța alimentară este enorm de importantă în domeniul alimentar. Acesta este motivul pentru care oțelul inoxidabil este considerat materialul ideal în acest sector. Unul dintre cele mai importante avantaje este că oțelul inoxidabil îndeplinește cerințele legislației UE privind igiena alimentară, care se bazează pe directivele internaționale HACCP și pe așa-numitul Codex Alimentarius al Națiunilor Unite . Aruncă o privire la bucătăriile restaurantelor din întreaga lume și vei vedea un spalator inox, iar blatul de lucru, chiuveta, electrocasnicele și mobilierul de calitate sunt în mare parte din oțel inoxidabil.

Oțelul inoxidabil este ușor de curățat

Orice fel de murdărie poate fi îndepărtată cu agenți de curățare adecvați. Iată la ce trebuie să acorzi atenție atunci când cureți echipamentele sau blaturile din oțel inoxidabil:

  • Utilizează un detergent diluat cu apă pentru a îndepărta amprentele;
  • Utilizează o cremă de curățare pentru a îndepărta murdăria persistentă;
  • Folosește produse de curățare pe bază de alcool sau solvenți, împotriva petelor de grăsime persistente;
  • Utilizează agenți de curățare alcalini sau solvenți speciali împotriva petelor de culoare;
  • Odată ce suprafețele au fost curățate, clătește cu apă;
  • De evitat în mod absolut: tampoane de curățat oțel/fier, detergenți care conțin clor sau acid clorhidric, detergenți abrazivi sau produse de albire!

Oțelul inoxidabil rezistă la schimbările de temperatură

În bucătăriile restaurantelor, uneori o cratiță poate fi găsită pe blat sau uneori se toarnă apă clocotită în chiuvetă. Unele aparate se încălzesc rapid – de la blenderul de mână până la mașina de spălat vase. Prin urmare, rezistența la căldură a oțelului inoxidabil este un mare avantaj. Oțelul inoxidabil poate rezista la temperaturi de până la 600 grade C.

În plus, materialul este în general considerat a fi un slab conductor de căldură. În practică, aceasta înseamnă că o oală fierbinte proaspăt așezată nu încălzește imediat întreg blatul din oțel inoxidabil, aspect important pentru siguranța muncii.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Ioana Goron
Arata mai multe articole din categoria Comunicate de presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Care sunt principalele tipuri de accesorii de mobilier și cum le alegi?

Bucătăria este inima oricărei case, iar alegerea corectă a mobilierului și a accesoriilor …