Acasa Toate categoriile Autodesk BIM 360 Collaborate Pro – alegerea ideala pentru automatizarea diferitelor procese in constructii si arhitectura

Autodesk BIM 360 Collaborate Pro – alegerea ideala pentru automatizarea diferitelor procese in constructii si arhitectura

Solutiile software sunt prezente in majoritatea domeniilor de activitate. Indiferent daca vorbim despre medicina sau despre constructii, in foarte multe activitati specifice fiecarui domeniu solutiile software isi fac simtita prezenta si imbunatatesc considerabil experienta utilizatorilor care apeleaza la astfel de programe asistate de computer.

Unul dintre obiectivele pentru care se apeleaza in tot mai multe etape ale unui proiect in domeniul arhitecturii sau ingineriei la astfel de programe asistate de computer este automatizarea diferitelor procese specifice. Automatizarea are rolul de a elimina procesele repetitive, procese care implica un cost considerabil de timp si implicit o productivitate mai scazuta.

Printre aplicatiile software folosite in vederea automatizarii diferitelor procese ale proiectelor din domeniul arhitecturii si al ingineriei sau al constructiilor se numara programele de tip Building Information Modeling sau BIM.

Cu ajutorul aplicatiilor software de tip BIM fiecare proiect va putea fi privit si gestionat intr-un mod multi-disciplinar. Cu alte cuvinte, fiecare dintre factorii implicati in desfasurarea si in implementarea unui proiect din domenii precum arhitectura, inginerie sau constructii vor putea gasi o colaborare mai stransa si mai eficienta odata ce apeleaza la programe de tip Building Information Modeling.

Din postura de lider de piata a programelor asistate de computer in privinta domeniilor de activitate precum ingineria, constructiile sau arhitectura, cei de la Autodesk propun inclusiv o solutie software din categoria Building Information Modeling, si anume BIM 360 Collaborate Pro.

Cu ajutorul acestei aplicatii de tip BIM de la Autodesk fiecare dintre partile implicate intr-un astfel de proiect va beneficia de un control mult superior pe durata desfasurarii proiectului respectiv. Odata ce se apeleaza la modulul BIM 360 Collaborate Pro, diferite echipe de specialisti pot sa colaboreze pe mai multe modele Revit.

In consecinta utilizatorii vor gasi un acces foarte rapid si facil prin intermediul Revit la diferitele categorii de date si la toate desenele proiectelor. Accesul este asigurat fara a se tine cont de locatia unde se afla si fara a tine cont de momentul la care se doreste accesarea acestor date. Tot pentru colaborarea intre utilizatorii modulului BIM 360 se poate folosi Autodesk Collaboration.

Dincolo de accesarea facila a datelor si a informatiilor unui proiect si dincolo de perspectiva multi-disciplinara oferita de aplicatiile BIM, aplicatia de la Autodesk BIM 360 Collaborate Pro vine cu o multime de alte module foarte utile. Printre aceste module amintim Design Collaboration, Document Management, Project Admin si Account Admin.

Modulul Design Collaboration sustine o stransa colaborare intre diferiti specialisti implicati in derularea unui proiect, specialisti precum arhitecti, instalatori, proiectanti, electricieni etc. Modulul Document Management vine sa asigure o administrare centralizata a tuturor fisierelor din cadrul unui proiect. In cele din urma Project Admin si Account Admin inseamna acele module utile pentru realizarea conturilor de utilizatori si pentru gestionarea conturilor respective.

In vederea accesarii acestor module si a facilitatilor propuse de BIM 360 de la Autodesk este nevoie de activarea subscriptiei de utilizator. Poti beneficia de licentiere pentru acest modul de la Autodesk apeland la serviciile firmei CADexpert NET. Pentru licentiere, consultanta sau instruire privind produsul BIM 360 de la Autodesk te invitam sa accesezi www.cadexpert.eu.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Creatii Digitale
Arata mai multe articole din categoria Toate categoriile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Protezele dentare: solutia ideala pentru restaurarea zambetului

Foarte multe persoane se confrunta cu pierderea partiala sau totala a danturii. In aceste …