Acasa Comunicate de presa Afaceri Acum, tehnologia și reziliența fac diferența pentru distribuitorii farmaceutici!

Acum, tehnologia și reziliența fac diferența pentru distribuitorii farmaceutici!

Surprinzător sau nu, industria de produse farmaceutice din România se plasează pe locul al doilea în Centrul și Estul Europei, primul loc fiind ocupat de Polonia, conform Statista. Distribuția medicamentelor constituie 66% din veniturile de 3.5 mld. € pe care le-a câștigat piața produselor farmaceutice din țară. Având în vedere anvergura industriei, numeroase companii din domeniu aleg soluții care le permit automatizarea vânzărilor cum sunt SFA și soluțiile de integrare ERP.

Investițiile în dezvoltarea industriei farmaceutice sunt în continuă creștere pentru fiecare etapă prin care trec produsele farmaceutice. Conform instituțiilor europene specializate (IPEC, EFCG, APIC),  acestea trec prin mai multe etape: reglementarea, îmbinarea ingredientelor, realizarea formei finale a dozajelor, direcționarea către distribuitori și plasarea în locurile destinate pacienților (farmacii, spitale, cabinete specializate).

Accesibilitatea, o prioritate pentru piața farmaceutică românească

Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente a publicat recent Pactul pentru inovație și sănătate. Acest document a fost realizat pentru a planifica obiectivele activității de inovare în sănătate pentru o perioadă de doi ani. Principalul obiectiv al pactului este ca cetățenii români să aibă acces facil la tratamente și, în cele din urmă, să contribuie la creșterea calității vieții populației.

Dacă ne uităm la ce se întâmpla în urmă cu 100 de ani, conform datelor furnizate de EFPIA (European Federation of Pharmaceutical Industries), speranța de viață a europenilor a crescut cu 30 de ani. Eforturile trebuie susținute prin progres continuu al industriei farmaceutice, mai ales dacă luăm în considerare viteza cu care avansează tehnologia.

Fii un distribuitor rezilient cu Optimall SFA!

În domeniul farmaceutic pot apărea perioade în care fluxul de aprovizionare sunt mai intense decât în mod normal, cum este și sezonul gripelor și al răcelilor. Aglomerarea de clienți și pacienți determină instituțiile care interacționează direct cu pacienții au nevoie de stocuri suficiente de medicamente, dar și alte produse medicale.

Pentru a facilita activitatea de distribuție, numeroase companii au ales să automatizeze procesele de vânzare pentru produsele medicale furnizate colaboratorilor. Fii mereu pregătit să gestionezi eficient produsele, prețurile și comenzile! Optimizează-ți afacerea cu Optimall SFA ca să oferi servicii de calitate în sistemul de distribuție farmaceutic.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Ioana Goron
Arata mai multe articole din categoria Afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Cum îți menții sănătatea și energia în timpul sarcinii și după naștere?

Un copil este un lucru magic. Sarcina este o perioadă minunată, însă și o perioadă în care…