Acasa Comunicate de presa Descoperă comorile gastronomice ale anticariatelor: 5 cărți apreciate de colecționari

Descoperă comorile gastronomice ale anticariatelor: 5 cărți apreciate de colecționari

Comentariile sunt închise pentru Descoperă comorile gastronomice ale anticariatelor: 5 cărți apreciate de colecționari
0

Anticariatele nu sunt doar o sursă pentru cărți vechi și rare de beletristică, ci și un loc unde poți găsi comori gastronomice. Dacă te pasionează arta culinară și vrei să descoperi rețete și secrete ale bucătăriei clasice, o vizită la un anticariat gastronomic este ceea ce îți recomandăm.

De la cărți de bucate vechi și rare până la tratate de gastronomie de valoare, aceste cărți îți vor oferi o perspectivă unică a istoriei și evoluției gastronomiei. Iată câteva titluri apreciate de colecționari care fac achizitii de carti in Sibiu și iubitorii de gastronomie.

  • Le Guide Culinaire” de Auguste Escoffier

Publicată pentru prima dată în 1903, această carte este considerată una dintre cele mai influente cărți de bucătărie din toate timpurile.

Auguste Escoffier, unul dintre cei mai renumiți bucătari francezi, prezintă în această carte principii și rețete clasice ale gastronomiei franceze. „Le Guide Culinaire” este o lectură obligatorie pentru oricine dorește să înțeleagă arta bucătăriei clasice și să descopere rețete tradiționale.

  • Mastering the Art of French Cooking” de Julia Child

Această carte, publicată în 1961, a popularizat bucătăria franceză în Statele Unite ale Americii și este considerată o lucrare de referință în domeniul gastronomiei.

Julia Child, autoarea, a studiat și a practicat arta culinară la prestigioasa școală de gătit Le Cordon Bleu din Paris. „Mastering the Art of French Cooking” oferă rețete detaliate, tehnici de gătit și sfaturi practice pentru a cuceri bucatele clasice ale bucătăriei franceze.

  • The Escoffier Cookbook” de H. L. Cracknell și R. J. Kaufmann

Această carte este o adaptare și modernizare a operei lui Auguste Escoffier, „Le Guide Culinaire”. Publicată în 1976, „The Escoffier Cookbook” oferă o introducere accesibilă în universul bucătăriei clasice franceze.

Cartea este structurată în jurul celor cinci „mother sauces” (sosuri fundamentale) și oferă rețete și sfaturi practice pentru prepararea a diverse feluri de mâncare.

  • La Scienza in Cucina e L’Arte di Mangiar Bene” de Pellegrino Artusi

Această carte, publicată în 1891, este considerată biblia bucătăriei italiene clasice. Pellegrino Artusi a strâns și documentat rețete din toate regiunile Italiei, transformându-le într-o colecție de rețete simple și autentice.

„La Scienza in Cucina e L’Arte di Mangiar Bene” oferă și sfaturi culinare și anecdote amuzante și ilustrative ale călătoriilor autorului prin diverse regiuni ale Italiei.

  • The Physiology of Taste” de Jean Anthelme Brillat-Savarin

Această carte clasică a gastronomiei a fost publicată în 1825 și este unul dintre cele mai apreciate tratate vechi de gastronomie. Brillat-Savarin explorează legăturile dintre gust, mâncare și plăcere și oferă o perspectivă filozofică și psihologică asupra gastronomiei.

„The Physiology of Taste” este o lectură captivantă și plină de umor pentru oricine este interesat de studiul gastronomiei dintr-o perspectivă holistică.

Anticariatele gastronomice oferă cărți vechi și rare despre arta culinară, rețete tradiționale și tratate valoroase de gastronomie.

Achizitii de carti | CumparCarti.ro

cărți apreciate de colecționari

Cărțile menționate mai sus reprezintă câteva dintre cele mai apreciate titluri de colecționari de la CumparCarti.ro și iubitori de gastronomie.

Dacă ești pasionat de arta culinară și vrei să descoperi rețete clasice și secrete gastronomice, o vizită la un anticariat gastronomic este esențială. Așadar, explorează cărțile vechi și rare despre gastronomie și bucură-te de aceste comori culinare aduse la viață de anticariatele specializate.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de allproweb
Arata mai multe articole din categoria Comunicate de presa
Comentariile sunt inchise.

Citeste si...

Tipuri de corset la rochia de mireasa

Corsetul la rochia de mireasă nu este doar un element de susținere; este o piesă de artă c…