Acasa Comunicate de presa Sanatate Ce sunt electrocardiografele si cui sunt necesare?

Ce sunt electrocardiografele si cui sunt necesare?

Comentariile sunt închise pentru Ce sunt electrocardiografele si cui sunt necesare?
0

In medicina se folosesc echipamente si dispozitive foarte multe si foarte diverse, care au rolul de a veni in ajutorul medicilor pentru a diagnostica si trata anumite afectiuni. Fiecare ramura a medicinei are specificul sau si presupune folosirea a anumite tehnologii pentru a eficientiza actul medical.

In cardiologie, interventia rapida este foarte importanta. Cu toate acestea, o categorie de dispozitive care au deja vechime in ceea ce priveste utilitatea in diagnosticarea bolilor de inima sunt in continuare la fel de eficiente. Este vorba despre electrocardiografe.

Ce sunt si cum functioneaza electrocardiografele?

Electrocardiograful este un dispozitiv care masoara activitatea electrica a inimii, acesta fiind utilizat pentru a verifica starea de sanatate a acesteia. Investigatia efectuata cu ajutorul acestui dispozitiv medical este electrocardiograma cunoscuta si ca EKG.

Aceasta investigatie consta in aplicare unor electrozi la nivelul pielii, electrozi care pot avea forma de cleste, care se prind la incheieturile mainilor si picioarelor, precum si de ventuze, care sunt aplicate pe piept, rezultatele fiind redate fie pe o hartie speciala, fie pe un monitor si vor fi interpretate de medicul cardiolog.

La ce ajuta electrocardiograful si cand este recomandat EKG?

Electrocardiograma este o investigatie medicala non-invaziva care se recomanda a fi efectuata in momentul in care oamenii se confrunta cu simptome precum dureri in piept, oboseala sau slabiciune, probleme respiratorii, batai anormale ale inimii – prea repede sau prea puternic – sau detectarea unor sunete neobisnuite in timpul unei consultatii medicale cu stetoscopul.

Cu ajutorul acestui tip de aparatura medicala pot fi diagnosticate foarte multe afectiuni ale inimii, de la aritmii si tahicardii pana la sechelele unui preinfarct sau chiar un infarct. De asemenea, prin intermediul unui EKG poate fi monitorizata evolutia unor afectiuni cardiace deja existente.

Electrocardiografe | aparatura medicala | TesaMedical.ro

Electrocardiografe

De aceea, orice cabinet de cardiologie ar trebui sa detina un electrocardiograf, mai ales ca un astfel de dispozitiv medical poate fi achizitionat foarte usor, din magazinul online TesaMedical.ro, un distribuitor de tehnica medicala unde pot fi gasite si alte echipamente si consumabile utile intr-un cabinet medical.

In concluzie, orice persoana ar trebui sa efectueze periodic un EKG pentru a verifica starea de sanatate a inimii sale.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de allproweb
Arata mai multe articole din categoria Sanatate
Comentariile sunt inchise.

Citeste si...

Canapele extensibile cu 3 locuri de la Casa Eduard

Casa Eduard este un magazin online specializat în mobilier de înaltă calitate, inclusiv ca…