Acasa Toate categoriile Verificati aceste 7 semne ale problemelor structurale atunci cand cumparati o casa

Verificati aceste 7 semne ale problemelor structurale atunci cand cumparati o casa

Cumparati o casa? Verificati aceste 7 semne ale problemelor structurale

Cand se cumpara o casa noua, majoritatea cumparatorilor de case cauta caracteristici specifice, cum ar fi o bucatarie mare sau o curte primitoare. Dar mai exista ceva pe care cumparatorii intelepti il adauga la lista de verificare, mai ales atunci cand cauta o casa, o fundatie care este in stare buna.

O fundatie puternica inseamna o casa sigura. Cumpararea unei locuinte este o investitie majora. Asadar, este important sa alegeti o casa care este in stare structurala buna, care va pastra valoarea si siguranta casei.

De aceea, este vital sa evaluezi structura unei case atunci cand te gandesti sa cumperi. Din fericire, exista multe semne vizibile de probleme structurale care pot dezvalui ca o casa are nevoie de reparatii.

Iata 7 lucruri pe care sa le cauti intr-o casa inainte de a te decide sa o cumperi.

Semne ale problemelor de structura in afara casei

1. Problemele structurale apar adesea pe peretii exteriori ai casei. Fiti atent la: crapaturi in mortar, crapaturi in caramizi, pereti bombati.

Unele fisuri sunt minore, in timp ce altele sunt semne ale unei probleme de fundatie. Cu cat vezi mai multe fisuri, cu atat este mai probabil ca fundatia sa se schimbe. Si daca fisurile exterioare sunt oglindite pe peretii interiori in acelasi loc, este un semn al unei probleme grave.

2. Nu este surprinzator faptul ca zona in care peretii casei se conecteaza cu pamantul poate prezenta multe semne de probleme ale fundatiei. Iata la ce va uitati:  crapaturi in peretii de langa pamant, pamantul se indeparteaza de peretii casei, drenaj necorespunzator.

Solul absoarbe multa umiditate, extinzandu-se pe vreme umeda si apoi micsorandu-se pe masura ce se usuca la caldura. Din acest motiv, semne precum fisurile si pamantul care se indeparteaza semnificativ de casa pot semnala ca fundatia casei a fost pusa incorect.

Un alt sfat: verificati terasa casei, veranda si zonele de pe punte. Pamantul se poate indeparta de stalpi sau puteti vedea crapaturi sau podele neuniforme in aceste locuri in aer liber. Daca da, poate insemna ca fundatia se schimba.

3. Priviti cu atentie cosul de fum, mai ales daca este construit pe peretele exterior al casei. Aici, cele mai probabile semne de deteriorare ale structurii pe care le veti vedea sunt crapaturile in mortar si/sau in caramizi. Ca si in cazul altor pereti exteriori, crapaturile din cosul de fum sunt semne ca locuinta se schimba si exercita o presiune excesiva asupra caramizilor.

4. Blocurile si fundatiile de beton suporta o presiune mare atunci cand solul se extinde si se contracta. Deci, daca presiunea impune o casa, vor fi semne evidente in hol.

Urmariti aceste semne de umezeala, scurgeri sau crapaturi in pereti atat in interior cat si in subsol, atunci este clar ca exista probleme cu fundatia.

5. Peretii sunt mai vulnerabili la presiune in zonele in care au fost taiate gauri. Deci, zonele din jurul ferestrelor si usilor vor prezenta adesea semne de deteriorare structurala a unei fundatii inaintea altor parti ale peretilor. Semnele problemelor includ:

  • Gauri neuniforme in jurul usilor
  • Usi intredeschise
  • Usile si ferestrele nu se deschid sau se inchid incorect
  • Usile si ferestrele cu goluri de perete

6. Pe masura ce fundatia unei case se schimba, miscarea poate afecta podeaua. Cu cat miscarea este mai mare, cu atat este mai probabil ca podelele sa prezinte semne de imperfectiuni structurale.

7. Plafoane si pereti

Daca gips-cartonul se crapa intr-o casa, este un semn ca fundatia se schimba. Unele asezari sunt naturale, dar crapaturile sugereaza ca pot exista probleme serioase ale fundatiei, mai ales daca le observi la etajul doi al casei:

Fisuri de colt – fisuri care se extind spre exterior de la colturile usilor sau ferestrelor.

Fisuri ale imbinarilor – fisuri orizontale si verticale care urmaresc imbinarile de gips-carton.

Fisuri ale benzii — fisuri sau deteriorari in locurile in care gips-carton au fost lipiti impreuna.

 Gips-carton liber – spatii in care unghiile s-au desprins.

Chiar daca observati probleme cu fundatia, nu inseamna ca trebuie sa refuzati achizitia unei case. Unele probleme pot fi rezolvate relativ usor, dar cu siguranta trebuie sa stiti cu ce va confruntati inainte de a da un avans.

Aduceti un inspector profesionist sau un inginer structurist pentru a evalua starea fundatiei https://www.tthstructuri.ro/servicii/

Problemele fundatiei costa bani, dar pot fi rezolvate. Decideti ce credeti ca va puteti permite sa investiti si obtineti estimari. Asigurati-va ca orice problema poate fi reparata in limita bugetului dumneavoastra inainte de a cumpara casa.

Desi poate fi tentant sa ceri vanzatorului sa faca reparatii, nu uitati ca vanzatorul are interes sa cheltuiasca cat mai putin posibil. Cel mai bun mod de a sti ca reparatiile sunt facute corect este sa le platiti personal.

Daca problemele sunt prea grave sau daca nu aveti bani sificienti in bugetul dumneavoastra sa faceti reparatii complete inainte de a va muta, atunci probabil ca cel mai bine este sa cautati o alta casa.

Achizitionarea unei case este inceputul investitiei, dar nu este sfarsitul. Fundatia unei case are nevoie de inspectie si ingrijire regulata pentru a se asigura ca functioneaza cel mai bine, pastrand valoarea casei si asigurandu-va siguranta.

Daca va ganditi sa cumparati o casa din lemn aveti posibilitatea sa cititi aici mai multe informatii.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de cormedia
Arata mai multe articole din categoria Toate categoriile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Avantaje localizare GPS flota auto

Sistemele de localizare GPS flota auto sunt folosite de managerii de flote pentru a colect…