Acasa Comunicate de presa Sanatate Ce recomandari au cadrele medicale despre procedura de ct cu substanta de contrast?

Ce recomandari au cadrele medicale despre procedura de ct cu substanta de contrast?

0
0

Fiind o metoda imagistica extrem de importanta si utila pentru obtinerea unui rezultat cat mai clar, procedura de ct cu substanta de contrast este o investigatie moderna si folosita atat in spitaliile de stat, cat si in cele private. Este considerata o procedura extrem de utiliza si relevanta in foarte multe situatii in care nu se poate pune un diagnostic corect prin intermediul clasicelor proceduri medicale. Citeste in continuare si afla care sunt cele mai utile si importante detalii si informatii cu privire la aceasta procedura!

De ce sa optezi pentru un ct cu substanta de contrast in aflarea unui diagnostic?

ct cu substanta de contrast

Procedura de ct cu substanta de contrast se realizeaza prin intermediul unei substante care se injecteaza intravenos, iodul fiind componenta de baza. Scopul injectarii este de a evalua axele vasculare, cu scopul de a evalua suspiciunea disectiei, unui anevrism sau de tromboza. Eliminarea acestei substante se face prin caile renale si a vezicii renale. Aceasta poate sa fie contraindicata sau interzisa pacientilor care sufera de afectiuni renale, care sunt alergici sau care au o rata de filtrare glomerulara mica.

In cazul in care pacientul se stie cu diverse probleme, vor exista anumite investigatii si examinari pe care aceasta va trebui sa le faca. Daca rezultatele ureei si ale creatininei sunt normale, pacientul va putea sa faca ct cu substanta de contrast. Pentru pacientii care se tem cu privire la doza de radiere, acestia nu trebuie sa isi faca griji intrucat raza de radiere este mica, fiind doar cu cateva unitati mai mare decat cea a radiografiei dentare.

Ce sfaturi au medicii pentru pacineti?

Pentru pacientii care urmeaza sa aiba o astfel de procedura, medicii specialisti au pregatit o serie de recomandari care sa le usureze procesul in vedere obtinerii unor rezultate satisfacatoare. Astfel, un aspect important este ca nu se impune o pregatire in prealabil inainte de efectuarea procedurii si nici sistarea medicamentatiei.

Riscul aparitiei unui soc anafilactic este mic, intrucat mai des pot aparea doar reactiile minore precum pruprit, dureri de cap, greturi, eritem cutanat, varsaturi sau alte simptome de acest gen. Cadrele medicale recomanda ca aceasta investigatie sa fie efectuata doar la recomandarea unui medic specialist si doar intr-o clinica specializata in acesr sens.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de sts
Arata mai multe articole din categoria Sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

De ce sa optezi pentru un detergent pentru piatra?

Piatra naturala este o alegere populara in amenajarile interioare si exterioare, datorita …