Acasa Comunicate de presa Sanatate Care sunt diferentele dintre un medic dentist generalist si unul specializat in endodontie?

Care sunt diferentele dintre un medic dentist generalist si unul specializat in endodontie?

Comentariile sunt închise pentru Care sunt diferentele dintre un medic dentist generalist si unul specializat in endodontie?
0

La fel ca in cazul medicinei umane, medicina stomatologica are mai multe ramuri de activitate, care vizeaza diferite parti sau probleme ale dintelui. Una dintre cele mai des abordate, dar putin cunoscuta sub denumirea sa reala, in cadrul tratamentelor stomatologice este ramura endodontica.

Endodotia este ramura medicinei dentare care se ocupa cu prevenirea, diagnosticarea si tratarea problemelor care apar la interiorul dintelui, in zona pulpei dentare, cunoscuta si ca nervul dintelui. Desi exista proceduri de endodontie care pot fi realizate de un medic dentist generalist, problemele complexe presupun interventia unui medic specialist, endodont, servicii de endodontie in sectorul 6 fiind disponibile in cadrul clinicii Plaza Dent.

Cand este necesara interventia unui medic endodont?

In general, medicul stomatolog indruma pacientii catre un medic endodont atunci cand considera ca tratamentul unui dinte (sau al mai multor dinti) este prea complex sau ca nu dispune de dotarile tehnice adecvate, deoarece endodontul trateaza in principal infectiile si inflamatiile sistemului de canale radiculare interne ale dintelui.

Prin urmare, medicul specialist din cadrul clinicii de stomatologie din sectorul 6, Plaza Dent, incepe cu o examinare clinica si radiologica a dintelui care urmeaza sa fie tratat, iar apoi indeparteaza pulpa inflamata sau infectata, curata si modeleaza cu grija interiorul dintelui si sigileaza si umple spatiul.

Endodontie in sectorul 6 | stomatologie din sectorul 6 | PlazaDent.ro

Endodontie in sectorul 6

Principalele diferente dintre un medic dentist si un medic endodont

In calitate de medic generalist, un dentist trateaza aproape orice problema care apare la nivelul danturii, de la o sensibilitate dentara la rece sau cald, respiratie urat mirositoare, la carii si gingii inflamate. Altfel spus, el trateaza, repara sau indeparteaza dintii cu probleme, medicii de la PlazaDent.ro avand la indemana cele mai performante tehnologii din domeniu, ceea ce le permite sa ofere tratamente stomatologice moderne si eficiente.

Cand problemele dentare identificate sunt de o anumita patologie, medicul dentist generalist recomanda pacientului o consultatie de specialitate, cum este in cazul infectiilor de la interiorul dintelui, cand este necesara interventia medicului endodont. Acesta trateaza numai patologiile legate de problema canalului, pulpei, nervilor, tesuturilor si arterelor dintilor, in vederea salvarii dintilor de la extractie.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de allproweb
Arata mai multe articole din categoria Sanatate
Comentariile sunt inchise.

Citeste si...

Canapele extensibile cu 3 locuri de la Casa Eduard

Casa Eduard este un magazin online specializat în mobilier de înaltă calitate, inclusiv ca…