Acasa Comunicate de presa Cand trebuie sa ne prezentam la un consult de endocrinologie?

Cand trebuie sa ne prezentam la un consult de endocrinologie?

0
0

Un consult de endocrinologie face parte din ramura medicinei care care ca scop studiul glandelor endocrine, dar si a hormonilor secretati. Scopul principal pe care il are un astfel de examen este de a depista, a trata si pentru a preveni afectiunile sau bolile asociate cu aceasta specializare. Sistemul nostru endrocrin este format din mai multe glande, impartite in mai multe segmente prezente la nivelul organismului uman. Vom aborda acest subiect in randurile urmatoare in detaliat.

Cand trebuie sa ne prezentam la un consult de endocrinologie?

consult endocrinologie

Asa cum mentionam anterior, sistemul reprezentativ pentru glandele din organism este cel endocrin, acesta ocupandu-se de buna functionarea a tuturor glandelor prezente in corp. Acesta este integrat intr-un mod armonios si asigura echilibrul din intreg organismul. Avand in vedere ca scopul principal este de a produce hormoni, acestia ajuta la circulatia sangelui. Un alt obiectiv este de a mentine homeostaza din organism, dar si furnizarea echilibrului unor functii din corp. Medicii specialisti recomanda efectuarea unui consult de endocrinologie pentru a se verifica daca sistemul functioneaza in mod corespunzator in organismul pacientului.

Unele dintre cele mai principale glande sunt pancreasul, glanda pituitara, timus, tiroida, paratiroidele si suprarenalele. Astfel, pitulara este cea mai importanta componenta, aceasta avand ca scop stimularea secretiilor, ideale pentru buna functionare a metabolismului.

Cele mai frecvente boli prezente la nivelul acestui sistem

Cele mai frecvente boli si afectiuni intalnite la nivelul acestui sistem sunt hipertiroisismul, fiind una dintre cele mai frecvente afectiuni regasite in randul populatiei. In cazul acesteia, vor exista intarziere menstruale, osteoporoza, spasmofilii si altele. Astfel de simptome afecteaza calitatea vietii pacientului, acestea fiind diferite in intensitate si in gravitate. Pe langa acestea, se mai regasesc si palpitatiile, insomniile, oboseala, scaderea in greutate sau transpiratie in exces.

Aceste disfunctii regasite in metabolism afecteaza in mod serios buna functionare a organismului, dar si activitatile de zi cu zi. Specialistii din domeniul medical recomanda ca efectuarea unui consult de endocrinologie sa aiba loc in mod periodic, intrucat intotdeauna este mai bine sa previ decat sa tratezi! Te poti programa pentru un examen specializat in cadrul Grupului Medical Romgermed si vei avea parte de cele mai bune servicii medicale.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de sts
Arata mai multe articole din categoria Comunicate de presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Descopera Siguranta Digitala cu Auditul de Securitate Cibernetica de la CertInspect

Intr-o lume digitala in continua evolutie, securitatea cibernetica devine din ce in ce mai…