Acasa Comunicate de presa Afaceri 4 motive pentru care structurile metalice din inox sunt vitale pentru business-urile HoReCa

4 motive pentru care structurile metalice din inox sunt vitale pentru business-urile HoReCa

Categoria de piese de mobilier din inox destinată domeniului HoReCa ocupă topul preferințelor lucrătorilor alimentari, iar motivele nu sunt deloc de neglijat. Elementul practic și estetica modernă sunt doar câteva argumente. Descoperă ce le face atât de populare.

Avantajele oferite de dotările de inox în domeniul alimentației publice

Aceste structuri metalice inox se remarcă prin nivelul ridicat de rezistență anti-coroziune, dar și prin durabilitatea la contactul cu aditivi sau alimente cu grad crescut de aciditate.

  • Descurajează acumularea de bacterii și mirosuri neplăcute

Oțelul inoxidabil este utilizat de firmele specializate pe serviciile de productie inox, deoarece piesele nu formează fisuri prin utilizare continuă și astfel scade riscul dezvoltării bacteriilor în bucătăriile profesionale.

Fie că ne referim la mese, blaturi, spălătoare, rafturi sau cărucioare fabricate din oțel inoxidabil, acest material este impermeabil și elimină riscul infiltrării mirosurilor de alimente care se gătesc pe blaturi sau care se depozitează pe rafturi.

  • Simplifică procedura dezinfectării

Bucătăriile profesionale impresionează atât prin calitatea serviciilor, a preparatelor de calitate superioară, cât și prin rapiditatea dezinfectării mobilierului. Bucătăriile sunt spații cu nivel mare de umiditate, ca urmare a aburului sau a alternativelor restrânse de ventilație. Așadar, materialul mobilierului trebuie să simplifice procedura de dezinfectare pentru a descuraja riscul de contaminare și pentru a menține spațiul impecabil.

  • Rezistă la rugină și acțiuni corozive

Suprafețele meselor și blaturilor unde se pregătește mâncarea trebuie să fie netede, să nu fie predispuse la rugină, deteriorări, crăpături sau fisuri care să adăpostească reziduuri alimentare, substanțe de curățare sau microorganisme. Care material oferă toate aceste calități în afară de bine-cunoscutul inox?

  • Nu influențează gustul alimentelor

Dulapurile din oțel inoxidabil sunt concepute pentru stocarea alimentelor și ingredientelor la temperatura ambientală.

Oțelul inoxidabil nu periclitează sănătatea consumatorului la contactul cu alimentele, ceea ce favorizează conservarea gustului și aromelor preparatelor culinare.

Piesele de mobilier din inox, care dotează bucătăriile profesionale sau sălile de mese, își mențin proprietățile la contactul permanent cu umiditatea și cu numeroase substanțe corozive.

Pentru restaurante, baruri, terase ori hoteluri, bucătăria are un rol vital. Acest lucru se explică prin faptul că, în lipsa preparatelor gătite acolo, afacerea ar intra în colaps rapid. În consecință, interesul pe care îl au proprietarii vizează amenajarea bucătăriei cu atenție față de calitatea materialelor.

O bucătărie profesională trebuie să împletească aspectul practic și cel estetic atunci când ne gândim la piesele de mobilier. Utilajele și piesele fabricate din inox s-au dovedit investiții cu efecte pe termen lung pentru HoReCa, plus multe alte industrii, unde calitatea materialelor reprezintă cheia succesului într-un business.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Ioana Goron
Arata mai multe articole din categoria Afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Cele mai frecvente afecţiuni cardiace de care copiii pot suferi

Dacă eşti părinte, sigur ești preocupat de sănătatea copilului tău, iar un aspect importan…